Πίσω

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 - 33 11 338                                Αθήνα, 27/1/04

www.olme.gr                                                                Α.Π.: 595

e-mail: olme@otenet.gr                                     ΠΡΟΣ:

-         τον Υπουργό Εθν. Παιδείας και

Θρησκευμάτων

κ. Π.Ευθυμίου

-         τον Υφυπουργό Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Ν. Γκεσούλη

 

ΘΕΜΑ: Οφειλές εκπαιδευτικών Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

 

Κύριοι Υπουργοί,

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα αντισταθμιστικών πολιτικών που θα υλοποιούνται μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στην προσπάθεια άρσης των κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων.

Με αυτή την έννοια οι εκπαιδευτικοί στηρίζουμε θεσμούς όπως η πρόσθετη διδακτική στήριξη (Π.Δ.Σ.), η ενισχυτική διδασκαλία, στο βαθμό που αυτοί συμβάλλουν στον παραπάνω στόχο. Υπάρχουν όμως ορισμένες προϋποθέσεις για την επιτυχή λειτουργία τέτοιων θεσμών, οι οποίες αν δεν τηρηθούν, αυτοί οι ίδιοι οι θεσμοί υπονομεύονται (κατάλληλες συνθήκες εφαρμογής προγραμμάτων, εργασιακές σχέσεις και αμοιβές εκπαιδευτικών κ.λπ.).

Βρισκόμαστε ήδη στον πέμπτο (5ο) μήνα του σχολικού  έτους και παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για την Π.Δ.Σ. οι καθηγητές παραμένουν ακόμα απλήρωτοι. Συγκεκριμένα, δεν έχει γίνει η εκκαθάριση των αμοιβών της προηγούμενης χρονιάς και δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους αμοιβές (ούτε υπό την μορφή προκαταβολών) για τη χρονιά που διανύουμε. Και όλα αυτά συμβαίνουν, όταν προκλητικά σπαταλώνται τεράστια κονδύλια για τη διαφημιστική καμπάνια της Π.Δ.Σ. Το ΥΠΕΠΘ επικαλείται κάθε χρόνο διάφορα γραφειοκρατικά δήθεν εμπόδια για την έγκαιρη πληρωμή των εκπαιδευτικών.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την τακτική. Όπως απαράδεκτη είναι η τακτική του Υπουργείου Παιδείας που από τη μια μεριά υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο και από την άλλη διατηρεί καθηλωμένες τις αμοιβές των καθηγητών στα εξευτελιστικά επίπεδα του 1996 (3.140 δρχ μικτά δηλ. περίπου 6,5 ευρώ καθαρά).

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να δοθούν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα αυτό και οι κυβερνώντες να δείχνουν συνέπεια στην τήρηση των δεσμεύσεών τους.

Απαιτούμε:

  1. Άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων μέχρι σήμερα αμοιβών των καθηγητών που διδάσκουν στην ΠΔΣ.
  2. Οριστική ρύθμιση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον καθυστερήσεις.
  3. Ουσιαστική αύξηση της αμοιβής για ενισχυτική διδασκαλία τουλάχιστον στα επίπεδα της αμοιβής της ΠΔΣ.

 

Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας

 

 

Αντ. Αντωνάκος                                              Γρ. Καλομοίρης

Πίσω